Zorg in Natura, PGB of Particulier

Indien u een Persoonsgebonden Budget (PGB) heeft of de zorg particulier betaalt (of een combinatie van beide) kunt u zelf bepalen wie u komt helpen, op welke momenten en welke hulp geleverd moet worden. U hebt alles zelf in de hand en u kunt zelf de administratie bijhouden. De PGB-vergoeding wordt door de Sociale Verzekeringsbank aan u verstrekt of direct aan mij betaald op basis van door u goedgekeurde urenstaten en factuur.   

In geval van Zorg In Natura (ZiN) regel ik samen met u de administratie bij de zorgverzekeraar. Het zorgplan wordt in overleg met uw zorgverzekeraar. Ook in dit geval ontvangt u van mij een urenstaat en een bijbehorende factuur. Deze factuur voldoet aan de eisen van uw zorgverzekeraar zodat u die rechtstreeks kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar betaalt aan u en u betaalt aan mij. Ik help u erbij  dat allemaal zo eenvoudig mogelijk te maken.

Ik kan u, indien u dat wenst, helpen met de aanvraag voor een PGB of ZiN. Ik stel dan samen met u en/of uw vertegenwoordiger het aanvraagformulier op. Daarna regel ik de indicatiestelling samen met een daarvoor bevoegde wijkverpleegkundige. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar. Als het u nog niet helemaal duidelijk is, kom ik graag bij u langs om het allemaal rustig aan u uit te leggen en u verder te helpen. Bel me gerust (06 11 407 508) of stuur me even een email (lisette@elisezorg.nl).